2013-11-03 11:08:48• hírek • Kocsis Zoltán

A 13. másodpercben vezetést szerzett – a kapus!

Elképesztő jelenetekkel kezdődött szombat délután az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokság Stoke City Southampton elleni összecsapása. Arra ugyanis még találunk példát, hogy a középkezdést elvégző csapat szinte egyből vezetést szerezzen, ám hogy a gólt a kapus lője...

A Premier League két évtizedes történelmében eddig négy kapusgól született, ezek fele azonban utolsó perces pontrúgások következtében. Asmir Begovicnak viszont nem volt annyi türelme, és történelmet írt!

Történt ugyanis, hogy a középkezdés után csapattársa a bosnyák válogatott kapushoz passzolt, aki állítás nélkül belebikázott a labdába. Tette ezt olyan precizitással, hogy a laszti átszállt az egész pálya fölött, becsapta az elbambuló Artur Borucot (ő mellesleg lengyel válogatott) és a hálóban kötött ki.

Más kérdés, hogy a Southampton hamar kiheverte a sokkot, Jay Rogriguez pedig még a szünet előtt beállította az 1-1-es végeredményt.

Végezetül essen szó a nagy elődökről. A PL-ben eddig a dán legenda, Peter Schmeichel, az elnyűhetetlen amerikai Brad Friedel, az üstökösként fel- és eltűnő Paul Robinson, valamint a magyar felmenőkkel rendelkező Tim Howard tudott kapusként gólt szerezni. Utóbbinak volt még egy magyar érdekeltségű szereplője is, az egészpályás gólt ugyanis a magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám kapta.


στοουκσαουθαμπτον ourmatch.net de ourmatch

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: